Administration

Få hjælp med digitaliseringen hos SMV:Digital

SMV:Digital åbner i løbet af 2023 op for flere nye puljer, som dig og din virksomhed kan søge, hvis I ønsker tilskud til privat rådgivning eller hjælp med investering i it og teknologi.

Få hjælp med digitaliseringen hos SMV:Digital | navigator

Hos SMV:Digital kan du både søge om tilskud til privat rådgivning, hvor forløbet bliver skræddersyet ud fra din virksomheds konkrete behov og tilskud til rådgivning, hvor temaet på forhånd er fastlagt og tilrettelagt med et defineret forløb.

Så har du fx udfordringer med at få påbegyndt jeres digitale rejse eller mangler du den rette rådgivning til at komme i mål med det vigtige udviklingsprojekt inden for digitalisering, e-handel eller automatisering, kan du og din virksomhed få støtte i en af SMV:Digitals nye puljer.

Ifølge eksperter fra Dansk Industri og Dansk Erhverv, så er det bare med at få igangsat digitaliseringen af din virksomhed – læs mere om hvorfor her.

Herunder får du en oversigt over puljerne samt en introduktion til, hvad du mere præcist kan få hjælp med.

Tilskud til privat rådgivning på 50.000 kr. – åbner for ansøgning d. 12/04-2023

Denne pulje er relevant for dig, som mangler inspiration eller grundlæggende viden for at komme i gang eller videre med digital omstilling, automatisering eller e-handel. Du kan via puljen søge om 50.000 kr. til en privat rådgiver, der kan hjælpe dig med at afklare behov, beskrive digitale løsninger på markedet og rådgive dig vedrørende implementering.

Tilskuddet er især målrettet områder, hvor der findes velafprøvede digitale løsninger på markedet, men hvor du har brug for den rette assistance til at vælge den bedste løsning for din virksomhed.

Mulige områder du kan søge tilskud til:

 • Forretningssystemer – ERP/MRP

 • Produktionsoptimering

 • Systematisk kundebearbejdning – CRM

 • E-handelsplatform, webshop– og systemvalg, betalinger

 • Systemintegration, ERP, PIM, lager og logistik

Tilskud til privat rådgivning på 100.000 kr. – åbner for ansøgning d. 06/03-2023

Hvis du har ambitioner om en omfattende digitalisering på tværs af din virksomhed eller ønsker at anvende nye digitale teknologier, kan du søge  om 100.000 kr. til privat rådgivning, som kan hjælpe dig med at indfri din virksomheds digitale målsætninger.

Inden du udvælger den næste digitale løsning, kan du benytte kompasbanks Chief Digital Officer, Jonas Gudjonsons, syv simple steps til at få succes med løsningen, der kan effektivisere og digitalisere din virksomhed.

Tilskuddet på 100.000 kan fx bruges til at få vejledning til implementering og teknisk integration af ny teknologi, så du er sikker på, at I tager de korrekte systemer i brug, og derved opnår de bedst mulige resultater ved din digitale investering. For at komme i betragtning til tilskuddet, skal du have formuleret et projekt, som er omfattende eller nytænkende.

Potentielle områder du kan søge tilskud til:

 • Produktudvikling – digitale løsninger

 • Trafikanalyse, konverteringsoptimering, business intelligence

 • Kundegenkendelse, mersalg, dynamisk platform og prissætning

 • Datadreven markedsføring, søgemaskineoptimering (SEO/SEM), sociale medier og e-mail automation

 • Kvalitet, måleudstyr og sensorik

Skab værdi med dine data: Tilskud på 100.000 kr. til privat rådgivning – åbner for ansøgning d. 30/08-2023

Tilskuddet på 100.000 kr. er for dig, der har ambitioner om at styrke din virksomheds vækst og konkurrenceevne gennem udnyttelse af den data, som din virksomhed allerede indsamler. Den private rådgiver kan derfor hjælpe dig med at gøre data til en integreret del af din virksomheds forretning.

Områder som du blandt andet kan få støtte til:

 • Hvordan data kan benyttes til at skabe overblik over, hvornår din virksomhed sælger udvalgte produkter, så du nemmere kan målrette dine markedsføringsindsatser.

 • Hvordan indsigt i data kan være med til at frigøre tid og ressourcer ved at identificere områder i virksomheden, som kan optimeres og effektiviseres.

 • Hvordan du kan analysere data til at finde leads af høj kvalitet, skabe optimale kunderejser eller forudsige dine kunders præferencer og behov.

 • Hvordan visualisering af data kan assistere med at identificere nye salgs-, forretnings- og eksportmuligheder og gøre dine beslutningsprocesser datadrevne.

Investerings- og rådgivningsstøtte på op til 250.000 kr. – åbner for ansøgning d. 06/02-2023

Denne pulje er aktuel for dig, som er klar til at investere i digitale systemer, automatisering eller e-handelsløsninger, der kan styrke din virksomheds produktivitet eller eksport.

Hvis du har planer om at søge denne pulje, skal du opstille en business case for investeringen i ny hardware eller software. På baggrund af dette, kan du få tildelt økonomisk støtte på 25 % af investeringssummen. Støtten til investering i teknologi og IT skal være på mindst 10.000 kr. og højst 200.000 kr. Derudover kan du få op til 50.000 kr. i tilskud til rådgivning vedrørende implementering af de nye systemer.

For at kunne opnå investeringsstøtte er det essentielt, at den nye teknologi, du planlægger at investere i, medfører en betydelig teknologisk nyhedsværdi for din virksomhed, samt at du i ansøgningen kan redegøre for, hvordan teknologien kan udvikle og effektivisere din virksomhed.

Eksempler på områder hvor investering i teknologi og IT kan styrke din virksomhed:

 • Big Data / Business Intelligence – dataanvendelse

 • Integration af websalg systemer, ERP, PIM, lager og logistik

 • Produktions- og forsyningskædeoptimering

 • Forretnings- og ledelsessystemer – MRP, MES/MIS

 • Online markedspladser, digitale salgsværktøjer, dropshipping

Du kan læse meget mere om de fire puljer samt få information omkring hvordan du søger her.

Du kan også prøve vores find-dit-match-test, hvor du bliver matchet op med en række relevante digitale løsninger på basis af din virksomheds konkrete behov.

Udgivelsesdato: 27.01.2023