BæredygtighedPartner case

Verarca hjælper skoleskib med at reducere deres miljøpåvirkning

Ved at bruge Verarcas software har det danske skoleskib Georg Stage opnået et tydeligt overblik over deres samlede CO2-udledning, hvilket har sparet dem en betydelig mængde arbejdstid.

Verarca hjælper dansk skoleskib | navigator

Skoleskibet Georg Stage ejes og drives af Stiftelsen Georg Stage Minde, som blev grundlagt i 1882. Som verdens ældste skoleskib fungerer det som et forbillede for mange andre skibe verden over. Ud over at hjælpe mange unge i gang med en søfartsuddannelse, har skoleskibet Georg Stage nu også et større fokus på deres grønne profil end nogensinde før.

Udfordringen: At skabe klarhed og mindske arbejdsbyrden

Georg Stage har endnu ikke opfyldt EU’s klimakrav vedrørende CO2-kortlægning, men de har allerede startet processen for at være på forkant med lovgivningen. Samtidig undersøger de, hvordan de kan reducere deres CO2-aftryk.

Før de henvendte sig til Verarca, var det danske skoleskib allerede engageret i at skabe en mere miljøvenlig profil og arbejdede hårdt på at mindske deres miljøpåvirkning. De forsøgte at forenkle processen ved at analysere deres primære leverandørers CO2-udledning, men indså, at dette var langt mere komplekst end først antaget.

Løsningen: Overskueligt overblik i reduktionsindsats

Da beregningen af emissionsfaktorer viste sig at være en udfordrende opgave, valgte Georg Stage at kontakte Verarca for at få hjælp. Takket være bæredygtighedssoftwaren har skoleskibet opnået et tydeligt overblik og sparet en betydelig mængde arbejdstid.

“Softwaren har været nem at gå til, og vi har haft en god dialog med Verarca, hvor de har sat os ind i softwaren – og hvordan vi får mest muligt ud af det. Nu har vi fået skabt et overblik og er allerede på forkant med lovgivningen ift. CO2-kortlægningen," fortæller Markus Delfs Jespersen, maritim koordinator på Skoleskibet Georg Stage.

En klar og overskuelig forståelse er afgørende for at styrke Georg Stages bestræbelser på at reducere deres CO2-aftryk. Før de kan begynde at sænke udledningerne, er det nødvendigt med et tydeligt overblik over deres nuværende situation, hvilket Verarca hjælper dem med at opnå. Med denne indsigt kan de identificere centrale områder, hvor deres indsats vil have størst effekt, og dermed igangsætte strategier til at reducere deres miljøpåvirkning.

Resultatet: Planlægning for fremtidige bæredygtighedsstrategier

Georg Stage gennemfører årligt to ekspeditioner af 20 ugers varighed hver. Da samarbejdet med Verarca blev indledt, var det første togt allerede i gang. Det forhindrede dem dog ikke i at analysere data fra denne tur og tidligere år, hvilket har givet dem værdifuld indsigt i deres fremtidige strategier. Dette omfatter blandt andet planlægning af forsyninger til den næste ekspedition, herunder indkøb af mad, tøj og bøger.

Én af Georg Stages største poster ift. CO2-udledning er afbrænding af diesel. Derfor arbejder de aktivt på at finde måder at reducere dette forbrug. Flyrejser udgør også en væsentlig del af deres udledninger, og de søger derfor alternative løsninger på dette område. Verarca har gjort det nemt for skoleskibet at få adgang til data, hvilket giver dem et klart og hurtigt overblik over, hvor de skal fokusere deres indsats.

Få mere information om Verarca her.

Udgivelsesdato: 25.06.2024

Relaterede løsninger

Udforsk Automatisk CO2-beregning
VerarcaFå 10% rabat

Automatisk CO2-beregning

Med Verarca integrerer du nemt dit økonomisystem med få klik, og kan dermed let udregne din virksomheds samlede CO2-aftryk helt ned på hver enkelt fakturalinje.

Verarca | navigator