Salg og webshops

Nye og skærpede krav til digital salgsregistrering

Den 1. januar 2024 træder der en ny lov i kraft, som har indflydelse på omkring 12.500 virksomheder i Danmark. I denne artikel, kan du finde ud af, om din virksomhed bliver påvirket af det.

Skærpede krav til digital salgsregistrering | navigator

I 2017 blev der indgået en politisk aftale, som har til formål at styrke indsatsen mod sort arbejde. Som led i denne aftale, træder der d. 01/01-2024 en ny lov om kasseapparater i kraft. Det indebærer, at en række virksomheder fordelt på fire forskellige brancher, bliver pålagt at skulle benytte et digitalt salgsregistreringssystem, hvor salgsdata gemmes automatisk online.

Det nye krav til digital salgsregistrering kan derfor betyde, at din virksomhed enten skal have opdateret sit nuværende salgsregistreringssystem, eller få anskaffet et helt nyt.

Formålet med lovkravet er, at de digitale kasseapparater, vil gøre det markant lettere for Skatteforvaltningen at kontrollere virksomheder, hvor der er mistanke om, at der bliver arbejdet sort eller snydt med moms og skat.

Hvem er omfattet af de kommende krav?

Hvis du driver en virksomhed inden for én af de fire nedenstående brancher og samtidig har en årlig omsætning på under 10 millioner kroner, skal du inden den 1. januar 2024 have implementeret et digitalt salgsregistreringssystem.

 • Caféer, værtshuse, diskoteker mv.

 • Pizzeriaer, grillbarer, isbarer mv.

 • Købmænd og døgnkiosker

 • Restauranter

På baggrund af en række undersøgelser foretaget af Skatteforvaltningen, er disse fire brancher blevet identificeret, da de oftere har en tendens til at lave forkerte angivelser af skat og moms.

Hvad er et digitalt salgsregistreringssystem?

Et digitalt salgsregistreringssystem er et digitalt kassesystem, hvor alt salgsdata registreres og gemmes elektronisk. Dette kan involvere alt fra oplysninger om priser, produkter og transaktioner til informationer på kunder og personale. Ved at registrere alle salg elektronisk, kan din virksomhed opnå større nøjagtighed og effektivitet i jeres salgsprocesser.

Digital salgsregistrering kan desuden bidrage til bedre rapportering og bogføring, hvilket kan medføre, at du hurtigt kan hente de nødvendige informationer frem, når du fx får kontrolbesøg fra Skattestyrelsen. Det betyder derfor, at det bliver markant nemmere for dig som virksomhedsejer at få indsigt i jeres salg og rapporter, og dermed også bedre styr på forretningen.

Nye krav til dit digitale salgsregistreringssystem

Som erhvervsdrivende i en af de fire brancher, er det dit eget ansvar, at du fra årsskiftet har anskaffet dig et digitalt salgsregistreringssystem, der lever op til de nye krav. Hvis du ikke har gjort det, kan du risikere at modtage store bøder fra SKAT ved eventuelle kontrolbesøg fra Skattestyrelsen. For hver gang der bliver gennemført en kontrol af din virksomhed, hvor kravene til dit digitale salgsregistreringssystem fortsat ikke er opfyldt, vil du modtage bøder, hvor beløbet stiger med 10.000 kr. pr. gang.

Hvis du kan nikke genkendende til de følgende 15 spørgsmål omkring dit digitale salgsregistreringssystem, og det derudover lever op til kravene om, hvilke typer af salg, der skal kunne registreres, kan du være sikker på, at dit nuværende system lever op til de kommende lovkrav.

 1. Kan salgsregistreringssystemet (logge) alle handlinger i en elektronisk journal?

 2. Indeholder den elektroniske journal de samme oplysninger, som der står på kassebonen?

 3. Har salgsregistreringssystemet SAF-T som standard filformat?

 4. Kan filen overføres digitalt eller udlæses på almindeligt tilgængelige elektroniske medier?

 5. Kan salgsregistreringssystemet lave en Z-rapport?

 6. Kan salgsregistreringssystemet lave en X-rapport?

 7. Kan salgsregistreringssystemet automatisk registrere betaling via digitale betalingsmidler? 

 8. Kan salgsregistreringssystemet registrere salg opdelt efter anvendte betalingsformer?

 9. Har salgsregistreringssystemet indbygget dato og ur?

 10. Har salgsregistreringssystemet tilknyttet en printerfunktion?

 11. Kan salgsregistreringssystemet udskrive kvitteringer, der skelner mellem positive og negative beløb?

 12. Kan salgsregistreringssystemet registrere salg separat for hver sælger?

 13. Fremgår det tydeligt af kvitteringen, hvis der er tale om en “test-bon”?

 14. Har salgsregistreringssystemet en kasseskuffe til opbevaring af kontanter?

 15. Er det umuligt at tilføje, redigere eller slette i salgsregistreringssystemets elektroniske journal?

Læs mere om de 15 krav.

Få hjælp af en erfaren leverandør af digitale salgsregistreringssystemer

Er du i tvivl om, hvorvidt din virksomheds nuværende digitale salgsregistreringssystem lever op til de nye krav fra SKAT, eller ved du allerede, at du skal anskaffe dig et nyt, bør du få hjælp af en erfaren leverandør af digitale kassesystemer. 

Her kan du med fordel tage fat i vores partner på kompasbank navigator, Amero. Hos Amero, kan du nemlig få et digitalt salgsregistreringssystem, som lever op til de kommende lovkrav. Derudover er deres digitale kasseapparat både simpelt og brugervenligt, og det kan være med til at lette din hverdag samt øge effektiviteten og omsætningen i din virksomhed.

Læs mere om hvordan Amero kan hjælpe dig med at blive ordenligt klædt på til de skærpede krav her.

Udgivelsesdato: 15.11.2023

Relaterede løsninger

Udforsk En POS-løsning, som løfter din forretning
AmeroGratis demo

En POS-løsning, som løfter din forretning

Amero leverer komplette kassesystemer: kasseapparatet i butikken, online administrationspanel til at styre kassesystemet samt integrationer til regnskab og webshop. Deres kunder spænder fra den nystartede tøjbutik til de helt store kæder og offentlige institutioner.

AMERO | navigator