HR og medarbejderePartner case

Shortlist hjælper Halsnæs Kommune med at få flere kvalificerede kandidater

En fortælling om det gode arbejdsmiljø giver Halsnæs Kommune kvalificerede kandidater, på trods af mange udfordringer i det offentlige marked.

Shortlist Kundecase | navigator

Halsnæs Kommune havde store problemer med at få tilstrækkeligt med ansøgere til størstedelen af de jobopslag de slog op, hvilket gav dem en række udfordringer i forhold til at lave en bred vurdering af de potentielle kandidater. Derfor valgte Halsnæs Kommune at kontakte Shortlist, til at hjælpe dem med at skaffe kvalificerede kandidater på det udfordrende marked.

Jeg havde en rigtig god følelse og fornemmelse fra start. Jeg har kunnet sige sådan, sådan og sådan en profil mangler vi, og så var det hele klar på praktisk talt fire dage. Shortlist var gode til nærmest at sætte sig ind i min hjerne og forstå det hele, og få det ud i budskaber og rekrutteringen. Så det har været en kæmpe fornøjelse,” fortæller Jens Pedersen, HR Manager i Halsnæs Kommune.

Kort deadline krævede benhård prioritering og nøjagtig planlægning

I et overophedet arbejdsmarked er det svært at finde medarbejdere på den overvejende traditionelle møde. Det er ikke længere nok at slå et opslag op og forvente, at den rigtige kandidat kommer  til dig. Derudover har det offentlige heller ikke det bedste ry hos mange, da det ofte bliver opfattet meget bureaukratisk og måden at arbejde på i en politisk styret organisation er ofte en del anderledes sammenlignet med det private.

De faktorer påvirkede i høj grad ansøgerpuljen i Halsnæs Kommune og gjorde det besværligt at finde nok kvalificerede kandidater til at kunne skabe et tilstrækkeligt sammenligningsgrundlag. De havde brug for ekstern hjælp, for at kunne tiltrække flere mulige kandidater, og de tog derfor de fat i Shortlist.

“Jeg er så taknemmelig for, at jeg bare kan ringe og sige; hey, jeg skal lige have det her. Og så forstår Shortlist omgående. Tingene går jo så stærkt lige nu, så vi er nødt til at være agile - og den tilgang har vi set fra Shortlist side lige fra starten”, siger Jens Pedersen.

En måde som Shortlist fik hul på udfordringer var ved at have et stort fokus på formidlingen af stillingerne samt den gode fortælling om Halsnæs Kommune til ansøgerne. Der blev i kommunikationen udadtil lagt væk på ting som den gode arbejdskultur, der er i det offentlige, og en større forståelse for work-life balance. På den måde fik Shortlist hjulpet Halsnæs Kommune ved at motivere ansøgerne, ved at give dem fortællingen om det gode og sunde arbejdsmiljø, der er i kommunen.

Book en samtale hos Shortlist her.

Udgivelsesdato: 11/25/2022

Relaterede løsninger

Shortlist

Rekruttering i særklasse

Shortlist er specialister i at finde, åbne og indlede dialog med markedets bedst kvalificerede kandidater. De skaber motivationen for at blive en del af sine kunders rejse, ved at fortælle de gode historier om virksomheden, jobbet og dets muligheder. Med andre ord giver de sine kunder de bedste forudsætninger for en succesfuld rekruttering.

Shortlist | navigator